Rozhodli jste se vzít svatební výzdobu do svých rukou? Potom stojíte před třemi možnostmi: dekorace si můžete koupit a to buď zcela nové, nebo z druhé ruky, dále si je můžete vypůjčit ve specializovaných prodejnách nebo jednoduše sami vyrobit. Vaše kreativní já zajásá radostí, zároveň na vás ale dopadne tíha odpovědnosti.
Ať už si svatební dekorace budete obstarávat kterýmkoli způsobem, dbejte na následující:

  1. stanovte si, které si seženete sami, a které necháte zařídit svatební místo,
  2. promyslete množství dekorací
  3. vyhraďte si na pořízení či výrobu dostatek času, ať se pár dní před svatbou zbytečně nestresujete.

Koupit nebo vypůjčit

V půjčovnách za snesitelný poplatek seženete cokoli od party stanů, přes obřadní slavobrány, až po úplné drobnosti jako nosiče na prstýnky. Širokou nabídku dekorací k zapůjčení najdete na stránkách www.svatebnivyzdoba.cz, ale raději vždy vybírejte půjčovnu ve svém okolí. Pokud si chcete výzdobu raději nakoupit, může se porozhlédnout na stránkách www.svatba-eshop.cz.

Výzdoba z druhé ruky

Kdo si chce svatební výzdobu ponechat, ale zároveň s ní příliš nezatížit svatební rozpočet, ocení svatební bazary. K největším a nejznámějším patří bazar na Beremese a Sbazar. Obrovský výběr ale najdete také na facebookových skupinách jako Svatební bazárek….pssssst nebo Svatební bazárek a vše kolem svatby.

DIY svatební dekorace

Rozmyslete si, co všechno chcete a zvládnete vyrobit. Nemusíte se přeci strhat. Svoji kreativitu vynaložte například na výrobu jmenovek, váz a svícínků, kdežto květinovou výzdobu a slavnostní prostření stolů přenechte profíkům. K výrobě dekorací si leckdy vystačíte s věcmi, které najdete doma, jako zavařovací sklenice, provázky nebo korky. Případné chybějící doplňky jako krajky nebo jutové stuhy seženete například na výše uvedených webech. Pokud hledáte inspiraci na postup při výrobě, vsaďte na Pinterest.

Nezapomeňte se na dodání vlastních dekorací předem domluvit s majiteli svatebního místa, ať si vzájemně nepřichystáte nepříjemné překvapení.

Tým svatebnimisto.cz
Author: Tým svatebnimisto.cz

Perfektní svatba. Ať už se pro vás za tímto spojením schovává dokonalé místo, špičkový catering, nebo bezchybná organizace, jsme tu, abychom vám s čímkoli poradili. Kromě rad a tipů, v nichž váš pravidelně informujeme o současných trendech i tradičních zvyklostech, máme k dispozici také funkci Chytrého vyhledávání. Díky tomu můžete detailně specifikovat vysněné místo a odpovídající lokality také vzájemně porovnávat, a docílit tak podrobného, přehledného průzkumu. Naplánujte si jeden z nejdůležitějších dnů v životě s pomocí Svatebního místa snadno a s úsměvem. Protože šetříme čas pro vzácné chvilky ve dvou. Váš tým Svatebnimisto.cz