Od magického „ano“ ke svatebnímu dni vede dlouhá a trnitá cesta. Jak jí proplout co nejladněji a na co myslet od počátku plánování svatby?

Neprokrastinovat a dobře propočítat

Datum svatby je sice v nedohledné dáli léta 2022, ale nenechte se mýlit, s přípravami není nač čekat. Mít co nejdříve jasný plán vám pomůže mít vše pod kontrolou a také zajistí, že na nic důležitého nezapomenete. Plán B, přibližný počet hostů a rozpočet by měla být vaše svatá trojice. Co se samotného svatebního budgetu týče – nic neutrácejte, dokud si nestanovíte realistický rozpočet, který vás příliš nenatáhne. Nezapomínejte ani na drobnosti. Abyste se do stanovené sumy skutečně vešli, je třeba zohlednit každý detail. Zahrnujte i dodatečné náklady, jako například úpravy šatů, dárky a výdaje na krásu – zkrátka drobnosti, které se nenápadně pomalu nasčítají do překvapivých částek. Abyste měli ve všem přehled, doporučujeme využít svatební plánovač, díky kterému nebudete ve stresu a na nic nezapomenete.

Seznam hostů jako první krok

Včasné sestavení seznamu hostů je klíčové k následné volbě svatebního místa. Náklady na osobu budou s největší pravděpodobností vaším největším výdajem, takže se nenechte nutit do pozvání lidí, u kterých si nejste stoprocentně jisti. Vytváření seznamu hostů je bezesporu nejzásadnější a možná i nejtěžší rozhodnutí v celém procesu svatebního plánování.

Plán B

Samozřejmě nechceme malovat čerta na zeď, ale je to tak. V den svatby se zkrátka a dobře může něco pokazit.  Cokoli od problémů s cateringem až po neočekávaný déšť, přestože předpověď slibovala slunný den. Naplánujte si alternativy pro každý scénář a předjímejte jakoukoli možnou patálii, která by vás mohla zaskočit nepřipravené.

Objednejte si toho nejlepšího fotografa

Správný výběr svatebního fotografa je jedním z dalších zásadních kroků, které vás dovedou ke zdárnému svatebnímu dni. Proto jsme tomuto tématu věnovali celý článek už před několika měsíci a doporučujeme si jej oživit.

Sestavte správné menu

Pro ženicha a nevěstu je sice svatební den zážitkem na celý život a „žvanec“ rozhodně nebude to hlavní, nač budete za 20 let nad svatebním albem vzpomínat. Pro hosty je ale svatební hostina jedním z nejpodstatnějších bodů. V této oblasti proto rozhodně nešetřete, to poslední, co na své svatbě chcete, jsou hladoví hosté.

Úkoly i pro ženicha

Nastávající manžel možná neplánuje svatbu od svých pěti let, ale určitě bude mít vlastní představy a názory a bude chtít do plánování mluvit. Poslouchejte, co říká, a pamatujte, že je to i jeho den. Většina chlapů se ráda zapojí do sestavování menu, hudby i rozpočtových tabulek.

Tým svatebnimisto.cz
Author: Tým svatebnimisto.cz

Perfektní svatba. Ať už se pro vás za tímto spojením schovává dokonalé místo, špičkový catering, nebo bezchybná organizace, jsme tu, abychom vám s čímkoli poradili. Kromě rad a tipů, v nichž váš pravidelně informujeme o současných trendech i tradičních zvyklostech, máme k dispozici také funkci Chytrého vyhledávání. Díky tomu můžete detailně specifikovat vysněné místo a odpovídající lokality také vzájemně porovnávat, a docílit tak podrobného, přehledného průzkumu. Naplánujte si jeden z nejdůležitějších dnů v životě s pomocí Svatebního místa snadno a s úsměvem. Protože šetříme čas pro vzácné chvilky ve dvou. Váš tým Svatebnimisto.cz